Locatie

Roodengoed ligt aan de rand van Putten, een rustig dorpje op de Veluwe met ongeveer 25.000 inwoners en 87,41 km² oppervlakte. Met een fietstocht of wandeling kunt u al het moois van de omgeving ontdekken. Putten is klein, maar fijn. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten uit de omgeving.

 


Bosbad Putten
Het favoriete zwembad van iedereen uit de omgeving. Heb plezier in de glijbanen, rust uit in de jacuzzi’s, of trek baantjes in het buitenbad. Een tropisch zwemparadijs, midden in het bos.

Kijk voor meer informatie op bosbadputten.nl.


Landgoed Schovenhorst
Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 160 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Ook staat er een hoge bostoren, met uitzicht op de hele omgeving.

Kijk voor meer informatie op schovenhorst.nl.


De Mariahoeve
De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen, die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Ga terug in de tijd met een ervaren gids, die u alles rond deze museumboerderij laat zien.

Kijk voor meer informatie op mariahoeveputten.nl.


Zandsculpturenfestijn
`t Veluws Zandsculpturenfestijn is dé trekpleister voor het hele gezin. Een artistieke en geheel in stijl aangelegde monorail geeft jong en oud een schitterend uitzicht over de zandsculpturen en andere kunstuitingen en bovendien de unieke mogelijkheid vanuit het vogelperspectief te genieten en voor een speciale wedstrijd met aantrekkelijke prijzen te fotograferen. Bovendien kunnen kinderen zelf een zandkasteel bouwen in een grote zandbak.

Kijk voor meer informatie op zandsculpturen.nl.


De Tien Malen
In het museum De Tien Malen komt u het één en ander over oude Puttense geslachten te weten. U kunt kennismaken met een vroege Puttense boerderij en kunt historische huishoudelijke attributen zien en herkennen. Deze zijn voor een groot deel aanwezig in ingerichte “goot” (keuken) en “de heerd” (huiskamer) uit groot- en overgrootmoederstijd.

Kijk voor meer informatie op detienmalen.nl.


Schaapskooi
Een schaapskooi, midden op de Ermelose heide. Naast de schaapskooi staat het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Hier is veel informatie te vinden over de schapen, de schaapskooi en de natuur in de omgeving. Er zijn filmpjes en interactieve natuurspellen voor alle leeftijden. De jongste kinderen kunnen tekenen of hun kennis over de natuur testen op de computer. Ook kan er een bijenvolk bekeken worden in een bijenkast of naar verhalen geluisterd worden. U kunt er terecht voor een kopje koffie, frisdrank, ijs en gebak.

Kijk voor meer informatie op schapedrift.nl.


Nationaal Park De Hoge Veluwe
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Kijk voor meer informatie op hogeveluwe.nl.